Yeni Doğan Bebek Hastalıkları Nelerdir

Yeni Doğan Bebek Hastalıkları Nelerdir; bebek doğduğu zaman her bebekte olduğu gibi bir takım hastalıklar görülebilir. Bebekler anne rahminde oldukları zaman her şeye karşı korunmaktadırlar ama bebek doğduktan sonra çocuk bütün hastalıklara karşı savunmasızdır.
Bebeklerde doğdukları zaman birkaç hafta içinde görülen hastalıklar yeni doğan bebek hastalıkları olarak nitelendirilir. Yeni doğan bebek hastalıkları nelerdir, bilindiğinde telaş edilecek durum arz etmezler ama yinede üzerinde önemle durulmalıdır.
Yeni Doğan Bebek Hastalıkları Nelerdir?
En sık rastlanılan yeni doğan bebek hastalığı bebeğin kafasında konak oluşumudur. Bebeğin kafasında beyaz veya sarı pulların oluşturduğu bir durumdur. Bu pulların dökülmesi için PH durumu uygun şampuanlar kullanabilirsiniz veya banyodan 30 dakika önce bebeğinizin başını zeytinyağı ile ovarak pulların yumuşaması sağlanabilir. Daha sonra yumuşak dişli bir tarak ile bebeğin başını tarayıp konakları alabilirsiniz.
Bebeklerde en çok görülen diğer bir hastalık ise ağızlarında pamukçuk oluşumudur. Tehlikeli bir durum yoktur ama ağrı oluşturduğu için bebeğin beslenmesini etkileyebilir. Yeni doğan bebek hastalıkları arasında en sık rastlanılan hastalıklardan bir tanesi de sarılıktır. Sarılık ilk olarak yüzde görülür ve daha sonra bebeğin vücuduna yayılır. Kabızlık bebeklerde sık görülen bir rahatsızlıktır. Anne sütü ile beslenen bebeklerde bu durum görülmez. Eğer anne sütünün yanında bebeğe takviye besinler veriliyorsa bu durum bebekte kabızlığa neden olur. İshalde yeni doğan bebek hastalıkları arasında sayılabilir. Yeni doğmuş olan bebekler dışkılarını bilinçsiz olarak yaparlar bu durumda onların hassas ciltlerini tahriş eder. Bunun sonucunda da bebeklerde pişik oluşur. Son olarak yeni doğan bebek hastalığına polisitemi hastalığını verebiliriz. Bu hastalıkta kan hücreleri kanın sıvı kısmına oranla daha fazladır.